Pertama Bukan yang Pertama

Assalamualaikum

Alhamdulillah, siap juga post yang pertama. Sebenarnya dah banyak kali cubaan nak post blog, tapi selalu berjaya untuk post yang pertama sahaja. Paling banyak pun hanya 2-3 posts.

Apa tujuan tulis blog?

1) Diari

Mula-mula bercadang nak update aktviti harian. Apa perasaan. Ada event apa. Tapi, terasa macam tulis diari. Lebih baik tulis dalam ‘diari’ sebenar. Tak ada orang tengok/ komen/ kecam.

pexels-photo-636237.jpeg

2) Online Business

Pernah juga berhasrat tulis blog sebab nak bisnes baju dan tudung. Tapi, masa tu kurang ilmu bisnes, ilmu fesyen lagi la tiada. Makanya, blog tu terbengkalai sebab tak tau apa nak tulis. Diri sendiri rasa bosan, orang yang baca laaagi lah rasa bosan.

pexels-photo-266176.jpeg

3) Progress Turunkan Berat Badan

Ada orang bagitau, kalau kita warwar satu dunia yang kita nak turunkan berat badan, sekurang-kurangnya bila kita putus asa di tengah jalan, ada orang akan ‘tegur’. Dan kita kena bersedia secara mental dan rohani, sebab mungkin ada ‘teguran’ negatif dan buat kita lagi down. Tapi, hanya berjaya tulis 1 post sahaja. DAY 1 sahaja.

Sebabnya, Day 1 dah kecundang, makan tak hingat dunia. Bila stress lagi banyak makan. Bila key in dalam Fitness Pall, kalori makanan dah terlebih 600 kcal. Esoknya dah malas nak key in. Huhuhu.

scale-diet-fat-health-53404.jpeg

4) Berkongsi Ilmu

Sejak join Mary Jardin, sambil berbisnes sambil tambah ilmu. Macam-macam ilmu. Ilmu tentang produk kecantikan, cara penjagaan kulit, ilmu bisnes (marketing, database), bina website, dan baaanyak lagi. Ada yang disediakan secara PERCUMA oleh pihak HQ dan panel jemputan yang terkemuka dalam bidang masing-masing. Ada juga yang berbayar tapi sangat murah sebab HQ dah subsidi.

Bila dah ada ilmu kena amalkan dan kena sebarkan supaya lebih ramai dapat manfaatnya.

Siapa nak tambah ilmu, boleh follow saya rapat. Subscribe terus jadi tak ada yang ketinggalan.

p/s: kalau ada nak cari duit tepi sambil tambah ilmu hidup, boleh Direct message saya: https://api.whatsapp.com/send?phone=601159425429

Lain tau kalau merasa sendiri direct coaching dan training ni. Semangat lain macam. Sebab kita berada bersama-sama orang yang bersemangat dan positif.

pexels-photo-267705.jpeg

Nota kaki: Doakan saya konsisten untuk kongsi lebih banyak ilmu di blog ini.

Sampai sini dulu untuk post Pertama yang Bukan Pertama.

Nisa Zaini
Future Blogger Famous


1024px-WhatsApp.svg-no word.png+601159425429

facebook_logo_simple-1024x1017 - no word.jpg Nisa Zaini

1024px-Instagram_logo_2016.svg.png @mj_nisazaini

1024px-Gnome-web-browser.svgwww.lavenderjardin.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: